Eindexamenexpositie AF!

Wendy van der Werf

Eindexamenexpositie AF!

Wendy van der Werf

PERSBERICHT

Eindexamenexpositie AF!, Nieuwe Akademie Utrecht

31 mei t/m 8 juni 2014

Bagagehal Loods 6, KNSM-laan 143 te Amsterdam


Voor het vierde jaar zal de eindexamenexpositie van de Nieuwe Akademie Utrecht (NAU) plaatsvinden in Loods 6 te Amsterdam. Elf afstuderende kunstenaars zullen daar in de eerste week van juni hun gevarieerde werk tonen.


Na een 5-jarige opleiding aan de Nieuwe Akademie Utrecht staan deze 11 mensen garant voor een bijzondere expositie die zich kenmerkt door de diversiteit.

Van sober gekleurde maar spannende tekeningen, tot soms manshoge schilderijen met ogenschijnlijk gezellige onderonsjes. Van vrolijk lijkende animaties met een serieuze ondertoon, tot ruimtelijk werk dat beklemmend en bevreemdend kan overkomen.

Bij al deze kunstenaars is de worsteling en spanning waarmee het werk tot stand komt, voelbaar. Daardoor is het werk autonoom en heeft het iets te vertellen. De kijker wordt verrast door de individuele aanpak en visie van de deelnemers, een tentoonstelling die een bezoek waard is!


De feestelijke vernissage van de eindexamenexpositie, getiteld AF!, zal plaatsvinden op zaterdag 31 mei om 16.00 uur. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn, of de expositie te komen bezichtigen van 1 tot en met 8 juni, van 11.00 tot 17.00 uur.


De deelnemende kunstenaars zijn:


Els Franken (beelden)

Frances van Gool (papierwerk)

Manuela Hoekstra (ruimtelijk werk)

Ruby Kimmel (animatievideo’s)

Marian Migchielsen (monotypes)

Marjo van Rest (tekeningen & ruimtelijk werk)

Elly Sloep (tekeningen & video)

Ellen Vermeulen (ruimtelijk werk)

Janny van der Werf (schilderijen)

Wendy van der Werf (schilderijen)

Carla Zeegers (tekeningen)


Een voorbeschouwing van het werk van de deelnemende kunstenaars kunt u vinden op de website van de Nieuwe Akademie Utrecht: www.nieuweakademie.nl


Copyright © All Rights Reserved